X

 

Forsuringsnivået i havet vil vare i tusenvis av år.

Forskere bekymret for havområdene i Arktis.

Vi har allerede passert et kritisk nivå for å CO2-nivået som havet har tatt til seg. Selv om vi stopper nå, vil surhetsnivået i havet vare i tusenvis av år, sa forsker Richard Bellerby ved Norsk institutt for vannforskning (NIVA), da han innledet på en konferanse om havforsuring i Bergen mandag.

Han sier at rask forandring er garantert. Forskerteamet målte at sjøvannets pH-verdi sank med 0,02 per tiår siden slutten av 60-åra.

Forskere mener at den gjennomsnittlige pH-verdien på verdens havoverflatevann nå er 30 % høyere en før den industrielle revolusjonen.  - Det høres lite ut med 30 %, men det får konsekvenser. Noen organismer og dyreliv takler dette dårlig, og noen takler det bra. Det blir vinnere og tapere, og fører til store forandringer i havets diversitet.

Bellerby sier at dette ikke er slutten på livet i havet, men tar forbehold om at det vil gi utslag om vi mister en av de viktigste organismene i havet. - Det kan være organismer fiskene ikke liker, som vinner på dette. Det vil føre til forandringer i fiskebestanden, sier han.

 Les mer her

 

CO2 Storage news


Calendar/ Upcoming Events